Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Κρεμμύδια τουρσί

Υλικά
1 ½ κιλό κόκκινα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
1 ½ φλιτζάνι ξίδι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 πιπεριά καυτερή κομμένη σε ροδέλες
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, δεμένα με σπάγκο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά να βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε καλύπτοντας για πέντε λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει (αφαιρέστε το καπάκι από την κατσαρόλα την ώρα που κρυώνει).
Αφού κρυώσει, αφαιρέστε και πετάξτε το κόλιανδρο.

Σε γυαλίτσα φυλάσσουμε τα κρεμμύδια στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: