Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή με φιλέτο σολομού ψημένο με κόλιανδρο
και λάιμ.
Υλικά
2 κουταλιές λάδι
1 λάιμ χυμό και το ξύσμα
2 κουταλιές κόλιανδρο τριμμένο
1/2 καυτερή πιπεριά χοντροκομμένη (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
2 φιλέτα σολομού
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ πολτοποιήστε το λάδι, χυμός και το ξύσμα, το κόλιανδρο,
την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Τοποθετήστε το σολομό σε αλουμινόχαρτο και μέσα σε ένα ταψί,
πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, απλώστε το μίγμα κόλιανδρο και αφήστε να
μαριναριστεί στο μίγμα κόλιανδρο για 30 λεπτά πριν από το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200C μέχρι να ψηθεί
καλά, περίπου 10-15 λεπτά.
Μπορείτε να κάνετε την συνταγή αυτή σε ένα τηγάνι,
προσθέτοντας λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου