Σολομός ψημένο σε μια νόστιμη σάλτσα ντομάτας και φέτα με
έναν υπαινιγμό του μάραθου και πολλά φρέσκα μυρωδικά!
συστατικά
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι τσίλι
4 φλιτζάνια φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας άνηθο
1 κιλό σολομός
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά,
προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3-5 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο, το μάραθο και το πιπέρι τσίλι και
μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, περίπου μισό λεπτό.
Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η
σάλτσα, περίπου 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο και βγάζουμε από τη
φωτιά.
Βάζουμε τον σολομό στο τηγάνι, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με τη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200C
μέχρι να ψηθούν, περίπου 10- 15 λεπτά.
Προσθέστε έναν σφηνάκι ούζο μαζί με τα μυρωδικά στο τέλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου