Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ψητό μοσχαρίσιο κατσαρόλας με κόκκινο κρασί, καρότα και σέλινο.

Μια κλασική συνταγή για κρασάτο μοσχάρι.

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή χτένι)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
3 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
1 (750 ml) μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4 κοτσάνια σέλινο σε κομμάτια
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε μέτριες μερίδες ή μας το έχει κόψει ο χασάπης μας. Σε μπολ βάζουμε τα κομμάτια κρέας και τα ανακατεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την δάφνη και το δεντρολίβανο. Ρίξτε πάνω από το κρασί. Αφήστε το να μαριναριστεί σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ή όλη τη νύκτα.
Κόψτε τα καρότα και το σέλινο σε χοντρές φέτες. Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το κρέας και τα 2 φλιτζάνια την μαρινάδα (πετάξτε το υπόλοιπο). Φέρτε σε σημείο βρασμού.
Μεταφορά μία γάστρα ή ταψί και μαγειρέψτε για 4 ώρες στους 200 βαθμούς για 1ώρα, ή μέχρι το κρέας είναι εξαιρετικά τρυφερό.
Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και τα κλωνάρια δενδρολίβανο. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, αν θέλετε κάντε πουρέ τα λαχανικά και την σάλτσα του ταψιού γάστρας μέχρι να έχετε μια λεία σάλτσα. Ανακατεύουμε το κρέας με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Το φαγητό έχει 594 θερμίδες ανά μερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: