Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ομελέτα φούρνου

Υλικά
3 κουταλάκια γλυκού λάδι
20 ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
8 αυγά
2 φλιτζάνια μανιτάρια σε φετάκια
1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
1 χωριάτικα λουκάνικα σε ψιλά φετάκια
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
150 γραμ.  μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά σε λουρίδες
1 ξερό κρεμμύδι σε ψιλές φέτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζάνι βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι.

Ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τα ντοματάκια, το λάδι  και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί ρίχνουμε το μείγμα αυγών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C μέχρι να στερεοποιηθεί στην κορυφή και να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 10 λεπτά.


Κόβουμε τα ντοματάκια στην μέση και τα απλώνουμε από πάνω αφήνοντας για άλλα 3 -4 λεπτά στον φούρνο. Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω.


Tips. Για να κόψουμε τα ντοματάκια στην μέση ένας εύκολος τρόπος είναι να τα βάλουμε σε ένα πιάτο και από πάνω να βάλουμε ένα άλλο.

Αν περάσουμε το μαχαίρι μας ανάμεσα από τα δύο πιάτα τα ντοματάκια μας θα είναι κομμένα με ένα πέρασμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: