Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Αυγότοστ με γαλοπούλα και μπέικον

Υλικά
8 κομμάτια μαγειρεμένο τραγανό μπέικον
4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι γλυκού σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
4 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
4 φέτες ψωμί για τοστ
4 φέτες τυρί γραβιέρα φέτες για τοστ
8 κομμάτια μαγειρεμένες φέτες στήθος γαλοπούλας
2 κουταλιές σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
Μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και αφήστε το στην άκρη.
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα , το σκόρδο και το δεντρολίβανο σε ένα μπολ.

Ανακατέψτε καλά τα αυγά, το γάλα και το αλάτι σε ένα φαρδύ χαμηλό μπολ.
Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει. Βουτάμε τις φέτες ψωμί στο μείγμα αυγού, γάλα και τις ψήνουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει η κάθε πλευρά. Αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τυχόν περίσσιο βούτυρο.


Για την συναρμολόγηση αλείφουμε σε όλες τις ψημένες φέτες από την μία πλευρό με το μείγμα μαγιονέζας. Βάζουμε σε κάθε τοστ από δύο φέτες μπέικον 2 φέτες ψημένη γαλοπούλα και μία φέτα τυρί γραβιέρα για τοστ.

Κόψτε το διαγώνια και πάρτε το μαζί σας στην εργασία ή στην εκδρομή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: