Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Σαγανάκι με κεφτεδάκια και λιωμένο τυρί

Ένα μεζεδάκι που τρώγεται με ψημένο ψωμί και με τα χέρια.

Υλικά
Για τους κεφτέδες
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ σαγανάκι
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας (ψιλοκομμένη ντομμάτα)
2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη


Εκτέλεση
Για τους κεφτέδες
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ανθούν καλά.  Ετοιμάζουμε μικρά μπαλάκια κιμά και τα τηγανίζουμε σε λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 2-4 λεπτά ανά πλευρά.


Εναλλακτικά αν δεν τα θέλετε τηγανιτά βάζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20- 25 λεπτά.
Σε τηγανάκι ή πυρέξ για να σερβίρουμε βάζουμε την σάλτσα ντομάτας και τα ψημένα κεφτεδάκια και αφήνουμε να ψηθούν με την σάλτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 20-25 λεπτά.


Βάζουμε το τυρί  και ψήνουμε μέχρι να λιώσει καλά και να πήξει.

Βάζουμε τις φέτες ψωμί τις βουρτσίζετε με λίγο λάδι, και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου 5-7 λεπτά, και στη συνέχεια αν θέλετε τρίψτε το πάνω με μια σκελίδα σκόρδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: