Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ζαχαρωτά πορτοκαλιού

Υλικά
3 πορτοκάλια χωρίς κέρωμα
2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Κόψτε το πάνω και κάτω μέρος από τα πορτοκάλια.
Κόψτε τη φλούδα από κάθε πορτοκάλι σε 4 κάθετα κομμάτια και αφαιρέστε τα από πορτοκαλί.

Κόψτε την κάθε φλούδα σε λεπτές λωρίδες.


Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρέψτε τις φλούδες για 15 λεπτά, στραγγίστε και ξεπλύνετε.
Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα.
Προσθέστε τις φλούδες, και χαμηλώστε την θερμοκρασία προς το χαμηλό και σιγοβράζουμε ώσπου οι φλούδες να μαλακώσουν, περίπου 45 λεπτά.
Στραγγίστε και ανακατέψτε τις φλούδες στη ζάχαρη με το ζαχάρωμα η ζάχαρη μείνει επάνω τους.
Αποθηκεύστε το σιρόπι και να το χρησιμοποιήσετε σε παγωμένο τσάι.


Τοποθετήστε τις φλούδες σε ένα ταψί και αφήστε τις να κρυώσουν οπουδήποτε από 24-48 ώρες.

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί και βουτάμε τις φλούδες πορτοκαλιού. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν αποθηκεύσουμε η σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: