Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Κλασική σαλάτα αυγών

Πολλές φορές θέλουμε μια απλή και καλή σαλάτα για να συμπληρώσουμε στο τραπέζι μας και να είναι κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό από τις πράσινες σαλάτες.
Υλικά
6 ολόκληρα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 λίτρα νερό
1 κουταλιά σούπας άσπρο ξίδι
4 κουταλιές σούπας καλής ποιότητας μαγιονέζα
1/3 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1 Πρέζα αλάτι
1 Πρέζα λευκό πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά ρίχνουμε το νερό και το ξύδι. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Για να γίνουν σφικτά τα αυγά μας από την στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός μετράμε 10 λεπτά.
Όταν περάσουν τα 10 λεπτά σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα αυγά στο καυτό νερό για άλλα 10 λεπτά.
Χύνουμε το νερό από την κατσαρόλα και την κουνάμε να σπάσουν τα τσόφλια.
Βάζουμε την κατσαρόλα κάτω από την βρύση και τους ρίχνουμε κρύο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαριστούν ποιο εύκολα.
Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε κάθετα. Αφαιρούμε από μέσα τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
Πατάμε με ένα πιρούνα να γίνουν αλοιφή.
Στο μπολ βάζουμε την μαγιονέζα, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Κόβουμε τα ασπράδια σε κύβους και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Ανακατεύουμε με προσοχή να μην διαλύσουν και σερβίρουμε . αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: