Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Παστουρμαδόπιτα του Volta Koyzina

Υλικά
2 φύλλα ζύμης για πίτσα
100 γραμ. γραβιέρα
100 γραμ. φέτα
150 γραμ. σε φέτες παστουρμάς βουβαλίσιος
2 ντομάτες χωρίς σπόρους και φλούδα
λίγο ελαιόλαδο
λίγο σουσάμι

Εκτέλεση
Πλένουμε και αφαιρούμε την φλούδα από τις ντομάτες. Βγάζουμε τους σπόρους και κόβουμε σε κυβάκια.
Βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουνε τα υγρά. (θέλουμε να μην έχει υγρά για να μην μας νοτίσει η πίτα).
Τρίβουμε την γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη.
Τρίβουμε την φέτα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφριά.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνια και το φέρνουμε στο μέγεθος του ταψιού μας.
Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και βάζουμε το φύλλο πίτσας.
Βάζουμε την μισή ποσότητα από την τριμμένη γραβιέρα. Από πάνω απλώνουμε την φέτα μας και την στραγγισμένη ντομάτα.


Μοιράζουμε τις φέτες παστουρμά. (εμείς βάλαμε παστουρμά από βουβάλι Ελληνικό που τον φτιάχνει η εταιρία  Miran και μάλιστα έχει την αποκλειστικότητα για Ελληνικά βουβάλια).


Μοιράζουμε την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.


Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο και πατώντας καλά τις ενώσεις γύρω γύρω, με τα δάχτυλα ή με ένα πιρούνι, για να κολλήσουν τα δυο φύλλα μεταξύ τους.


Με τη μύτη του μαχαιριού κάνουμε 4-5 χαρακιές στην επιφάνεια της πίτας. (Οι χαρακιές στην επιφάνεια της πίτας είναι απαραίτητες, ώστε να εξατμίζεται η υγρασία της γέμισης).
Αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.



Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 C, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: