Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Γιουβαρλάκια γαλοπούλας με κριθαράκι

Υλικά
Για τα κεφτεδάκια γαλοπούλας
½ κιλό κιμά γαλοπούλας
¼ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
½ φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι

Για την σούπα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδια σε κύβους
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια καρότα κομμένα σε κύβους

1 πράσο καθαρισμένο από άμμο και κομμένο σε κύβους
6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
½ φλιτζάνι κριθαράκι
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και το ψωμί στραγγισμένο από το γάλα. Το περισσευούμενο γάλα το πετάμε.
Ζυμώνουμε τον κιμά και αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με μεμβράνη.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τα καρότα για 4 περίπου λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό κοτόπουλου αλάτι και πιπέρι και βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει κάνουμε με τον κιμά μπαλάκια και τα ρίχνουμε στο καυτό ζουμί.
Όταν έχει τελειώσει ο κιμάς χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Όταν τα καρότα έχουν αρχίσει και μαλακώνουν ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το κριθαράκι μέχρι να είναι ψημένο αλ τέντε.

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: