Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ταλιατέλες με ψιλοκομμένο κοκκινιστό του Volta Koyzina

Θυμάμαι ακόμα την γιαγιά Στέλλα που όταν έφτιαχνε ζωμό κρέατος για κάποιες συνταγές και δεν θα χρειάζονταν το κρέας την ίδια μέρα κιόλας είχαμε ταλιατέλες με ψιλοκομμένο μοσχαράκι.

Υλικά
½ κιλό ταλιατέλες
½ κιλό μοσχάρι για βραστό (μπορεί να είναι και με κόκαλο)
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το μοσχάρι και το βράσουμε για 1 ώρα.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και αν έχει κόκαλο το αφαιρούμε.
Το κρέας το ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια, αλλά κρατάμε το ζωμό κρέατος που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, και το καρότο.
Όταν έχουν μαραθεί βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Στην κατσαρόλα με τον ζωμό από το κρέας ρίχνουμε τις ταλιατέλες για να βράσουν μέχρι να είναι αλ τέντε (να κρατάνε λίγο). Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.


Ρίχνουμε το κρέας στην σάλτσα που βράζει, αλάτι και πιπέρι  και αφήνουμε στην φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Αν χρειάζεται αραίωμα ρίχνουμε 2-3 κουταλιές ζωμό από τις ταλιατέλες.
Με μία τσιμπίδα παίρνουμε ταλιατέλες από την κατσαρόλα και τις βάζουμε στην σάλτσα. 


Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε βγάζουμε σε πιάτα τις ταλιατέλες και από πάνω την σάλτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: