Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Πουρές κουνουπίδι του Volta Koyzina

Αυτή η συνταγή πουρέ κουνουπίδι είναι μία πολύ απλή, γρήγορη, εύκολη, ελαφριά, υγιεινή και το σημαντικότερο, είναι νόστιμη, που κυριολεκτικά μόνο χρειάζεται λίγα λεπτά για να ετοιμαστεί. 
Προήλθε από την επιθυμία για ένα ελαφρύτερή συνοδευτικό με λίγες θερμίδες.
Έχω βέβαια την αγάπη για το τυρί έτσι προστέθηκε για να δώσει μια ακόμα ποιο υπέροχη γεύση.

Υλικά
1-2 κουταλιές σούπας λάδι
4 σκελίδες σκόρδο
6 φλιτζάνια μπουκετάκια κουνουπίδι (περίπου 1 μέτριο κεφάλι)
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα σκληρή
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου ένα λεπτό.
(αν βάλετε κρεμμύδι το βάζετε μαζί με το σκόρδο).
Προσθέστε το κουνουπίδι και το ζωμό, αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε, σκεπασμένο, μέχρι το κουνουπίδι να μαλακώσει καλά 10-15  λεπτά.
Μεταφέρουμε το κουνουπίδι όταν κρυώσει λίγο σε ένα μπλέντερ και το πολτοποιούμε.


Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα για να με τον πουρέ και να έχει την επιθυμητή πυκνότητα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τυρί συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Σερβίρετε και απολαύστε.

Μόνο  91Θερμίδες, 4.2g Λίπος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: