Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Κοτολέτες κοτόπουλου

Υλικά
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά σούπας νερό
1¼ φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Κόβουμε κάθε στήθος σε φιλετάκια. Για καλύτερο φιλετάρισμα βάζουμε για 15 λεπτά τα κομμάτια στήθος στην κατάψυξη.
Παίρνουμε τρία μπολ στο πρώτο, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι μαζί. Στο δεύτερο, χτυπάμε τα αυγά και το νερό.

Στο τρίτο ανακατέψτε την φρυγανιά και την παρμεζάνα.
περάστε τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές στο μίγμα αλευριού. Στη συνέχεια βυθίστε το κοτόπουλο (και οι δύο πλευρές και πάλι) στο μίγμα των αυγών. Τέλος, πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου στο μείγμα φρυγανιάς μέχρι να καλυφθεί πλήρως.
Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά λιώστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να ψηθούν καλά (2-3 λεπτά από κάθε πλευρά). Μαγειρέψτε τα υπόλοιπα στήθη χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο βούτυρο και το ελαιόλαδο.

Πιέστε το χυμό λεμονιού πάνω από τις κοτολέτες πριν να σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: