Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ντιπ (DIP) μπύρας τυριού με μπέικον

Πριν πολλά χρόνια σε μια μπυραρία δοκίμασα ένα Ντιπ που μας πρόσφεραν μαζί με ψημένα μπαστουνάκια ψωμιού. Συνόδευε τις μπύρες μας μαζί με τις πατάτες τηγανιτές. Σήμερα έχω την τύχη να βρω την συνταγή και να την μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά
400 γραμ. τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 2/3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
3/4 φλυτζάνι ξανθιάς καλής μπύρας

1/2 φλυτζάνι τυρί τεμαχισμένο τσένταρ
2 κουταλιές σούπας άμυλο αραβοσίτου (νισεστέ)
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/2 κουταλάκι σκόνη τσίλι
1/2 κουταλάκι αλάτι
8 φέτες μπέικον μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
κράκερ ή φέτες μπαγκέτα ή πατάτες τηγανιτές για να βουτήξουμε.

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ή σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα βάζουμε το μπέικον και το ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί, 15 έως 20 λεπτά.
Βάζουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το περιττό λίπος και όταν κρυώσει το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα τυριά, το γιαούρτι και το νισεστέ. Θερμαίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί και να πήξει η κρέμα μας.
Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Στο μπλέντερ βάζουμε το μείγμα τυριών, την μπύρα, την σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το τσίλι και αλάτι λίγο (θα συμπληρώσουμε μετά αν χρειαστεί).

χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με τα κομμάτια μπέικον και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: