Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Κεκάκια με αυγό, ζαμπόν και τυρί

Μαλακά, ελαφριά κεκάκια με αυγό, ζαμπόν και τυρί τσένταρ ιδανικά για ένα δεκατιανό στο σχολείο ή το γραφείο.

συστατικά
1 φλιτζάνι Τυρί κότατζ (cottage)
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
150 γραμ. ζαμπόν, σε κύβους
1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση
Ανακατέψτε το τυρί κότατζ με τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ζαμπόν, το τυρί τσένταρ και τα κρεμμύδια.


Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι για μάφιν ή σε θήκες για κεκάκια  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C  μέχρι να ροδίσουν. Αν βάλουμε στο κέντρο τους μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή, περίπου 25-30 λεπτά.


Αφήστε τα κρυώσουν πριν τα βγάλετε.

Μπορείτε αν αντικαταστήσετε το ζαμπόν με γαλοπούλα ή μανιτάρια για ποιο βετζετέριαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: