Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Καρμπονάρα χορτοφάγων (Carbonara vegetarian)

Πρόκειται για μια συνταγή, στην οποία βασικό συστατικό είναι τα ζυμαρικά, τα οποία είναι συνοδευόμενα από μια σάλτσα με αυγά, μανιτάρια, κουνουπίδι και κομματάκια ντομάτα. Το τυρί είναι αναπόσπαστο συστατικό για το δέσιμο της σάλτσας.

Υλικά
1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
250 γραμ. μανιτάρια σε φέτες
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο (500 γραμ.) ζυμαρικά της επιλογής
2 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 αυγά
αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κουνουπίδι, τα μανιτάρια με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι, βάλτε τα σε ένα ταψί σε μία στρώση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  200C μέχρι να αρχίσουν να καραμελώσουν, για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του ψησίματος.


Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ανακατέψτε το αυγό, το τυρί, το πιπέρι και το αλάτι και το μαϊντανό σε ένα μπολ.
Καθαρίζουμε τις ντομάτες βγάζουμε τους σπόρους και στραγγίζουμε από όποιο υγρό τους. Κόβουμε σε κυβάκια.


Στραγγίξετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και φυλάξτε λίγο από το νερό τους.

Ανακατέψτε τα ζυμαρικά, με το μίγμα των αυγών, το κουνουπίδι και τα μανιτάρια, την ντομάτα, προσθέτοντας το νερό που είχαμε κρατήσει από τα ζυμαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: