Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Αγκινάρες Ψεύτογεμιστές

Υλικά
1 λεμόνι
4 φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες
5 φέτες λευκό ψωμί σε ψίχουλα
1 κουταλάκι γλυκού φρέσκο θυμάρι
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένη κεφαλογραβιέρα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Κόψτε τα κοτσάνια εντελώς από τις αγκινάρας για να δημιουργήσει μια επίπεδη κάτω πλευρά. Τοποθετήστε αγκινάρες στο βραστό νερό και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν, 25 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί.
Αφαιρέστε το ξυλώδη κορμό από θυμάρι και ψιλοκόβουμε τα φύλλα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στο ψωμί, προσθέτουμε το τυρί, το θυμάρι, το σκόρδο, το βούτυρο και λάδι σε έναν μπλέντερ και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε το μείγμα να ανακατευθεί μέχρι να γίνει τρίμμα.
Αφαιρέστε προσεκτικά τις αγκινάρες από το νερό και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί και από πάνω μοιράζουμε το μίγμα ψωμιού.
Ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Ανά μερίδα: 342 θερμίδες,

Δεν υπάρχουν σχόλια: