Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Σαλάτα με πένες και άσπρη σάλτσα

Υλικά
6 φλιτζάνια ωμά μακαρόνια πέννες
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο πράσινη πιπεριά
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 φλιτζάνι αρακά
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1 φλιτζάνι φέτες κρεμμύδι
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο ζαμπόν η κοτόπουλο ή τόνο ή σολομό
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές σε φέτες χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι γιαούρτι (στραγγιστό)
5 σταγόνες ταμπάσκο
1 κουταλάκι γλυκού κάρυ
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν.
Σε κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σαλάτα: ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το κάρυ, το ταμπάσκο, το ξύδι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει  ένα ομοιογενές μίγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ξεκινήστε με την σειρά τα συστατικά το Μαρούλι, τα ζυμαρικά, τις πράσινες πιπεριές, τις κόκκινες πιπεριές, τον αρακά κρύο, το ψιλοκομμένο σέλινο, το κρεμμύδι, το  ζαμπόν, τις μαύρες ελιές, το άνηθο την σάλτσα και την παρμεζάνα.



Σκεπάστε και αφήστε το να καθίσει σε μια νύχτα ή τουλάχιστον 2 ώρες. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, ανακατέψτε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: