Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Καραμέλα βανίλιας με bourbon (μπέρμπον ουίσκι)

Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια φασόλι κομμένη στη μέση και με τους σπόρους
1 κουταλιά σούπας μπέρμπον  (Bourbon)

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει σε
μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα κεχριμπαρένιο χρώμα, περίπου 15-20 λεπτά.
Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια χύστε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία κρέμα.

Ανακατεύουμε στο μείγμα της κατσαρόλας το βούτυρο, τους σπόρους και το φασόλι βανίλιας και το μπέρμπον και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: