Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Πικάντικα μπισκότα με λιναρόσπορο

Ο λιναρόσπορος είναι γεμάτος από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα - τα καλά λίπη που έχουν αποδειχθεί ότι είναι για να σας κρατάνε την καρδιά υγιή. Περιέχει λιγνάνες ένα αντιοξειδωτικό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο φυτικό τρόφιμο. Ο λιναρόσπορος περιέχει ακόμα διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, ένα σημαντικό συστατικό για οποιαδήποτε υγιεινή διατροφή. Με όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά ο λιναρόσπορος κερδίζει μια φήμη ως ένα τρόφιμο που μπορεί να μειώσει τους κινδύνους ορισμένων μορφών καρκίνου, καθώς και καρδιαγγειακές παθήσεις και ασθένειες των πνευμόνων όταν καταναλώνονται ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.
Υλικά
½ φλιτζάνι λιναρόσπορο
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλάκια γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
½ φλιτζάνι γάλα
4 κουταλιές σούπας λάδι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε λιναρόσπορος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι σε σκόνη, την σκόνη σκόρδου και την ρίγανη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το γάλα και το λάδι.
Προσθέστε τα υγρά στα ξηρά υλικά και αναμίξτε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
Ανοίγουμε δύο φύλλα ζύμης σε μία επιφάνια που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Κόψτε την ζύμη σε 18 πλατιά μπισκότα το κάθε φύλλο.


Στρίψτε κάθε εάν μπισκότο και τοποθετήστε το σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε 10 λεπτά.
Αφαιρέστε και γυρίστε τα και ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα αεροστεγές δοχείο για 5 ημέρες (αλλά είναι τόσο νόστιμο, που δεν θα διαρκέσουν τόσο πολύ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: