Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ζεστή σαλάτα με κουνουπίδι, μανιτάρια και ροκφόρ

Υλικά
1/2 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
250 γραμ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1 κουταλιά λάδι
1/2 κουταλάκι γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
1/4 φλιτζάνι μπλε τυρί τριμμένο (ροκφόρ)
1/4 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση
Βάζουμε το κουνουπίδι και τα μανιτάρια σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί σε μία στρώση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  200C μέχρι να αρχίσουν να καραμελώσουν, για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας μία ενδιάμεσα στο ψήσιμο.

Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τα μανιτάρια και το κουνουπίδι με το κουκουνάρι και το θρυμματισμένο ροκφόρ.

Σερβίρουμε πάνω από φύλλα μαρούλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: