Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Τραγανά μπισκότα με σταφίδες

Υλικά
¾ φλιτζανιού σταφίδες Κορινθιακές μαύρες
¼ φλιτζάνι σκούρο ρούμι
14 κουταλιές σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την κορινθιακή σταφίδα και το ρούμι. αφήνουμε για 30 λεπτά.
Ενώ οι σταφίδες μουσκεύουν ετοιμάζουμε την ζύμη.
Ξεκινήστε με το βούτυρο και τη ζάχαρη ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει ναι να αφρατέψει. Προσθέστε τον κρόκο αυγού και ανακατέψτε ξανά.

Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μίγμα βουτύρου και ανακατεύουμε καλά. (Το μίγμα θα είναι κίτρινο και εύθραυστο.)
Προσθέστε τις σταφίδες και το ρούμι στην ζύμη και αναμίξτε ξανά να ενσωματωθούν οι σταφίδες εντελώς, έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες σε όλη την ζύμη.
Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και κάντε τις δύο κορμούς (ρολό) 3 πάχος. Τυλίξετε τα ρολά σε πλαστικές μεμβράνες και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τα ψήσετε ή μπορείτε να ψήσετε αμέσως.
Εναλλακτικά ανοίξτε την ζύμη σε φύλλο και με κουπατ κόψτε στρογγυλά μπισκότα.
Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Όταν έχετε κάνει ρολό κόβετε το ρολό σε φέτες 1 cm πάχους.
Σε ταψί με λαδόκολλα βάλτε τα μπισκότα αφήνοντας χώρο ανάμεσά τους για να ψηθούν.
Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι τα άκρα των μπισκότων πάρουν χρώμα.
Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Όταν κρυώσουν βάλτε τα μπολ και δοκιμάστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: