Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Άσπρη σανγκριά (Sangria)

Υλικά
3 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1 λάιμ κομμένο σε φέτες
750 ml. (1 μπουκάλι) λευκό κρασί
1 φλιτζάνι λικέρ πορτοκαλιού (δείτε εδώ)  ή Triple Sec
½ λίτρο τζιτζιμπύρα

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το πορτοκάλι, λεμόνι και λάιμ φέτες σε μεγάλη κανάτα ή μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το κρασί και το λικέρ. Με μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα, ανακατεύετε τα περιεχόμενα της κανάτας μέχρι να αναμειχθούν. (Μπορείτε να πιέσετε απαλά τις φέτες των φρούτων προς το κάτω για να απελευθερώσουν μερικούς από τα χυμούς τους στο κρασί.)
Βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα (ή για τουλάχιστον τέσσερις ώρες).

Λίγο πριν το σερβίρισμα, προσθέστε την τζιτζιμπύρα και ανακατέψτε ξανά για να αναμειχθούν.

Σερβίρουμε σε ποτήρια. (Αυτό μπορεί να σερβιριστεί πάνω σε πάγο, αν θέλετε.)


Δεν υπάρχουν σχόλια: