Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Αφράτο κέικ με μήλα Καραμέλα και λευκή σοκολάτα του Volta Koyzina

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι σόδα
4 βανίλιες σκόνη
¼ κουταλιού γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
3 μήλα κομμένα σε ψιλές φέτες
2 κουταλιές γλυκού κανέλα

Για την καραμέλα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας νερό
3 – 4 σταγόνες λεμόνι

Για την λευκή σοκολάτα
1 πλάκα λευκή σοκολάτα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί (αλεύρι, κανέλα, σόδα, μπέϊκιν, βανίλιες, αλάτι). 
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη. Δεν χρειάζεται μίξερ.
Στο μείγμα αυτό, προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε, αυτή τη φορά με μια κουτάλα, γιατί το μείγμα θα γίνει αρκετά πηχτό.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψί.
Το μείγμα θα είναι αρκετά πηχτό έτσι βάζουμε τις φέτες των μήλων κυκλικά με το φλούδι του προς τα επάνω.
Ψήνουμε στους 180ο για περίπου 40-50 λεπτά, ανάλογα και με την κουζίνα που διαθέτουμε.


Ετοιμάζουμε την καραμέλα.
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε ανακατεύοντας να γίνει η καραμέλα μας. Ρίχνουμε τις σταγόνες λεμόνι και όταν αρχίσει να πήζει την αφαιρούμε από την φωτιά.

Για την λευκή σοκολάτα.
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την λευκή σοκολάτα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε νε ενοποιηθούν και βγάζουμε από την φωτιά.


Όταν ψηθεί το κέικ μας (βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό).

Βγάζουμε από το φούρνο το κέικ μας και ρίχνουμε από πάνω την λευκή σοκολάτα και την καραμέλα. Πασπαλίζουμε με κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: