Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Εύκολες τραγανές τρούφες σοκολάτας

Υλικά
2 σοκολάτες κουβερτούρα
1 κουταλιά σούπας μέλι
3 φλιτζάνια δημητριακά

Εκτέλεση
Από τα 3 φλιτζάνια δημητριακά παίρνουμε το 1 ½ και το βάζουμε στο μούλτι. Το χτυπάμε να γίνει σκόνη. Κρατάμε σε ταψάκι το 1 φλιτζάνι και το άλλο μισό το αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε την σοκολάτες σε μπεν μαρί (σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει το 1/3 νερό την βάζουμε σε μέτρια φωτιά και από πάνω βάζουμε μια μικρότερη που να εφαρμόζει αρκετά. Στην δεύτερη βάζουμε τις σοκολάτες σε κομμάτια.)
Βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
Όταν η σοκολάτα λιώσει σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το 1 ½ φλιτζάνι ολόκληρα δημητριακά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το μισό φλιτζάνι τριμμένα δημητριακά.
Ανακατεύουμε να ενοποιηθούν καλά και να γίνει μία σφικτή ζύμη.
Πριν αν σφίξει η σοκολάτα αλλά να έχει κρυώσει λίγο με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε μία δόση και με τα χέρια κάνουμε μπαλάκια.

Κυλάμε τα μπαλάκια στο ταψάκι με τα τριμμένα δημητριακά αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και τα βάζουμε σε πιατέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: