Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Κολοκυθάκια τηγανιτά με κρέμα γιαουρτιού

Τραγανά κολοκυθάκια με κρούστα φρυγανιάς με παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού που τηγανίζονται ή ψήνονται μέχρι να γίνουν αρκετά τραγανά και σερβίρονται με βασιλικό.

Υλικά
2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά γλυκού κέτσαπ
1/4 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τις φέτες από τα κολοκυθάκια, βουτήξτε τα στο αυγό, και μετά στο μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς, παρμεζάνα.
Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια σε λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή να τα τοποθετήσετε τα σε ένα ταψί, πασπαλίστε τα ελαφρά με λάδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220C μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 15-20 λεπτά.



Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον βασιλικό, την κρέμα γάλακτος και την κέτσαπ και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε για πιπέρι και αλάτι. Σερβίρετε τα κολοκυθάκια με την σάλτσα γιαουρτιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: