Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Έτοιμα σπιτικά ψημένα κεφτεδάκια για γρήγορο γεύμα

Υλικά
1½ κούπες ψωμί ψίχα
½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ φλιτζάνι κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλιά σούπας πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κουταλάκια γλυκού ξηρή ρίγανη
¼ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 αυγά

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
Σε ένα μπολ μουλιάζετε την ψίχα ψωμιού.
Στραγγίζετε το ψωμί και το βάζετε σε άλλο μεγάλο μπολ.
Βάζετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε καλά να ενωθούν τα υλικά και οι γεύσεις. Αφήνετε να καθίσει για 5 λεπτά.


Σε ένα ταψί βάζετε λαδόκολλα. Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια και τα βάζετε στο ταψί.


Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν για να μπορούμε τα χειριστούμε.


Τα βάζουμε σε ένα άλλο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας να τραβήξει όσα υγρά έχουν.

Τα βάζουμε όταν κρυώσουν εντελώς σε νάιλον σακουλάκι και στην κατάψυξη. 


Όταν χρειαστούμε παίρνουμε όσα θέλουμε για το γεύμα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: