Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Κοτόσουπα Αυγολέμονο με τυρί φέτα

Υλικά
1 μικρό κοτόπουλο κομμένο στην μέση
8 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 φλυτζάνι ρύζι Arborio
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα
2 κουταλιές σούπας τυρί φέτα (προαιρετικό)
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό αλάτι και το κοτόπουλο. Το βράζουμε μέχρι να ψηθεί καλά και να ξεκολλά από τα κόκαλα, περίπου 1 ώρα. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε. Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε 6 φλιτζάνια ζωμό από το κοτόπουλο.

Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και βγάζουμε και την πέτσα. Το κοτόπουλο το ανοίγουμε σε ψιλά κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη
Σε κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-5 λεπτά.
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το ρύζι, αφήνουμε να πάρει βράση, μειώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι αλ τέντε, περίπου 15-20 λεπτά.
Έχουμε χτυπήσει ελαφριά τα αυγά με το λεμόνι και το ξύσμα.
Σιγά-σιγά ρίχνουμε 1 φλιτζάνι του ζεστού ζωμού στα αυγά ενώ ανακατεύουμε συγχρόνως μέχρι το μείγμα αυγών να πάρει θερμοκρασία από τον ζωμό.


Αυτό το κάνουμε για να μην βάλουμε τα αυγά και κόψουν δηλαδή ψηθούν και μας κάνουν άσπρα κομματάκια στην σούπα μας.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε αργά το μίγμα αυγών στη σούπα.
Προσθέστε το κοτόπουλο και βράζετε για να πάρει πάλι θερμοκρασία περίπου 5 λεπτά.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε σε πιάτα. Σε κάθε πιάτο προαιρετικά βάζουμε τριμμένη φέτα και φέτα λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: