Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ψητός σολομός στον φούρνο

Ένα απλός νόστιμος και εύκολος τρόπος να απολαύσετε σολομό ψημένο με μπαχαρικά στον φούρνο.

Υλικά
1 κουταλάκι γλυκού Κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού  άνηθο
1 κιλό φιλέτα σολομού, κομμένο σε ατομικές μερίδες
2 κουταλάκια γλυκού λάδι
1 λεμόνι σε φέτες

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250° C .
Αναμίξτε τα καρυκεύματα σε ένα μικρό μπολ.
Τοποθετήστε τα ψάρια, με το δέρμα προς τα κάτω, σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.
Αλείψτε με λάδι. Ψεκάστε μείγμα το μείγμα καρυκευμάτων ομοιόμορφα πάνω από κάθε κομμάτι.
Ψήστε 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι τα ψάρια κόβονται εύκολα με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε με φέτες λεμόνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: