Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Η σαλάτα του Volta Koyzina

Υλικά
1/3 φλιτζάνι κριθαράκι
1/2 φλιτζάνι νερό
6 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο μήλο ψιλοκομμένο ή σε κύβους
1/4 φλιτζάνι ρόδι
1/4 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1/4 φλιτζάνι ηλιόσπορους
1 κουταλιά σούπας σουσάμι
1/4 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
2 κουταλιές σούπας ξύδι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλάκι γλυκού κάρυ σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Εκτέλεση
Αν έχετε κριθαράκι βρασμένο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Αν δεν έχετε βάλτε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και ρίχνουμε το κριθαράκι και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθεί το νερό, περίπου 10 λεπτά.
Σβήστε την φωτιά και αφήστε να καθίσει σκεπασμένο για 5 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει αρκετά.
Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι.
Σε σαλατιέρα βάζουμε το λάχανο, το κριθαράκι, τα κομμάτια μήλου, τα καρύδια τους ηλιόσπορους και το σκόρδο ανακατεύουμε ελαφριά.
Ρίχνουμε το μείγμα λαδιού ξύδι, την φέτα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το ρόδι.

Έτοιμη για να την απολαύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: