Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Πίτα με ξυρούς καρπούς και καραμέλα

Υλικά
2 μήλα
2 1/2 φλιτζάνια κορν φλέικς (corn flakes) (νιφάδες καλαμποκιού)
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλιά σούπας λεμόνι
1 φλιτζάνι καρύδια
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα (ξεφλουδισμένα)
1 φλιτζάνι φουντούκια
2 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα δύο μήλα. Το ένα το βάζουμε σε νερό που έχουμε ρίξει 1 κουταλιά λεμόνι για να μην μαυρίσει.
Στο μπλέντερ χτυπάμε το μήλο, την 1 κουταλιά ζάχαρη, το αλεύρι και τα 2 φλιτζάνια κορν φλέικς, μέχρι να γίνουν μία ζύμη. Αν είναι πολύ σφικτή βάζουμε λίγο νερό.

Απλώνουμε την ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψί γυρνώντας λίγο τις άκρες γύρο.
Κόβουμε το μήλο σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε με καρύδια, τα φουντούκια, το μισό φλιτζάνι κορν φλέικς, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, την κανέλα και τα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα (για να τα ξεφλουδίσουμε τα βάζουμε για 2 λεπτά σε νερό που βράζει).
Απλώνομε όλα πάνω από την ζύμη και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180C μέχρι να πάρουν οι κορυφές ένα χρυσή καφέ χρώμα, περίπου 30-40 λεπτά.


Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ή τηγάνι βάζουμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη με 1 κουταλιά σούπας νερό. Αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Ρίχνουμε και την άλλη κουταλιά σούπας νερό και αφήνουμε την καραμέλα να κάνει ένα χρυσό χρώμα και να αρχίσει να μυρίσει καραμέλα.

Περιχύουμε με την καραμέλα την πίτσα που έχουμε βγάλει από τον φούρνο. Συνοδεύουμε παγωτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: