Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Χάμπουργκερ με κιμά (Hamburger with meat)

Το χάμπουργκερ είναι ένα σάντουιτς το οποίο αποτελείται κύρια από ένα ή περισσότερα μπιφτέκια συνήθως από βοδινό κιμά τα οποία τοποθετούνται μέσα σε ένα κομμένο ψωμάκι.
Εμείς σήμερα θα σας δώσουμε μία άλλη νόστιμη παραλλαγή.
Υλικά
2 κιλά μοσχαρίσιο κιμά
2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
½ φλιτζάνι τριμμένο καρότο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
180 γραμ. πελτέ ντομάτας
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη καφέ
½ κουταλάκι γλυκού Μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας ξύδι βαλσάμικο
200 γραμ. χυμό ντομάτας

2 κουταλιές σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι γλυκού τριμμένη Ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι νερό
6 στρογγυλά Ψωμάκια για μπέργκερ

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τον κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί. Βγάλτε τον από το τηγάνι και αφήστε τον στην άκρη χωρίς το λίπος που μπορεί να έχει μείνει.
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το καρότα και το σέλινο και σοτάρετε τέσσερα λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό.
Προσθέστε την πάστα ντομάτας και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
Προσθέστε όλα τα άλλα συστατικά μαζί και τον ψημένο κιμά και ανακατέψτε για να ενωθούν.


Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά για να ενσωματωθούν τις γεύσεις, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε περισσότερο νερό αν χρειάζεται.

Βγάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα κομμένα και ψημένα ψωμάκια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: