Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Πίτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και λιωμένο τυρί

Για να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια μπορούμε να το κάνουμε όταν σε καυτό τηγάνι την ώρα που ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια να ρίξουμε ελάχιστο κρύο νερό και μετά να συνεχίσουμε.
Η ιδέα μου ήρθε μια μέρα που καραμελώνοντας τα κρεμμύδια είδα δίπλα την μπύρα που ζεσταινόταν περιμένοντας την επόμενη γουλιά.
Έτσι αντί για νερό χρησιμοποίησα μπύρα και το αποτέλεσμα ήταν θαυμάσιο. Μου έδωσε μία υπόγλυκια γεύση με σπιρτάδα.
Έτσι έκανα τα κρεμμύδι μια πίτα με λιωμένο τυρί και ήταν καταπληκτική.

Μια μαύρη μπίρα είναι ότι καλύτερο αλλά και μια ξανθιά είναι πολύ ωραία.

Υλικά
4 φέτες μπέικον κομμένες σε κομματάκια
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι μπίρα (κατά προτίμηση μαύρη)
2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
2 κουταλάκια γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 φλιτζάνι λευκό τυρί τσένταρ, τριμμένο
1 πρέζα αλάτι και μία πιπέρι καγιέν
1 φύλλο κρούστας στρωμένη σε ένα ταψί και αναβαλμένο στο ψυγείο

Εκτέλεση
Μαγειρέψτε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι γίνει τραγανό και βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει όσο λίπος περισσεύει.
Προσθέστε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι μπίρας και σιγοβράζουμε μέχρι το υγρό να έχει εξατμιστεί, περίπου 15 λεπτά και επαναλάβετε με το άλλο ¼ του φλιτζανιού μπίρα.
Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε με την μουστάρδα και το μπαλσάμικο και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.


Ανακατέψτε το μπέικον, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και τα 1/2 του τυριού και πασπαλίστε με το πιπέρι καγιέν και το αλάτι
Ρίχνουμε τα μίγματα μέσα στο ταψί και από πάνω με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  190C μέχρι να ροδίσει από πάνω αλλά και στο κέντρο, περίπου 25-30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: