Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Τηγανητές με ανθότυρο και κρέμα λεμονιού

Αφού σας δώσαμε την συνταγή για ανθότυρο και για κρέμα λεμονιού ας κάνουμε και ένα γλυκό πρωινό για να γεμίσει η μέρα σας.
Αν χρησιμοποιήστε ανθότυρο σπιτικό θα πρέπει να έχει μείνει τουλάχιστον 4 ώρες να στραγγίξει. Αν πάρετε έτοιμο βάλτε το σε ένα λεπτό σουρωτήρι ή τουλπάνι για περίπου 30 λεπτά για να στραγγίξει τυχόν περίσσιος ορός.
Υλικά
1 φλιτζάνι ανθότυρο ή ρικότα
¾ φλιτζάνι αλεύρι κάθε χρήση
½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ½ κουταλιές σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 Πρέζα αλάτι
¾ φλιτζανιού γάλα
3 αυγά χωρισμένα (τοποθετήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τους κρόκους σε ένα ξεχωριστό μπολ)
½ κουταλάκι γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 φλιτζάνι κρέμα λεμονιού για το σερβίρισμα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το στραγγισμένο ανθότυρο, το γάλα, τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Αφήστε στην άκρη.
Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μια σφικτή μαρέγκα. Αφήστε στην άκρη.
Για να κάνετε τις τηγανίτες, προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα ανθότυρου και ανακατέψτε να ενωθούν.
Ανακατέψτε λίγη από την μαρέγκα και όταν ενωθεί βάλτε και την υπόλοιπη.  
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλείψτε την επιφάνια με λάδι, ρίξτε με μια κουτάλα μία δόση από τον χυλό και κάντε τηγανίτες.
Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά).

Σερβίρετε τις τηγανίτες με μια καλή κουταλιά κρέμα λεμονιού και πασπαλίστε αν θέλετε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: