Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πατάτα ψητή στον φούρνο με μπέικον, αυγό και ντομάτα.

Ένα ορεκτικό πλήρες γεύμα. Η συνταγή έχει πατάτα ψημένη στον φούρνο με τυρί λιωμένο, τραγανό μπέικον, αυγό, μια πράσινη σος αγγουριού και ντομάτα.

Υλικά
4 μεσαίες πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες καλά
1 κουταλάκι γλυκού λάδι
Αλάτι και πιπέρι
8 λωρίδες μπέικον
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
4 αυγά
1 φλυτζάνι πράσινη σος
2 φλιτζάνια καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους ντομάτα

Για την σος
1 πατάτα βρασμένη ή μια επιπλέων ψητή
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
¼ φλιτζάνι γιαούρτι


Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις πατάτες (θα τις ψήσουμε με το φλούδι) και στην επάνω πλευρά κάνουμε 2-3 μαχαιριές και τις βουρτσίζουμε με λάδι.
Ψήστε τις πατάτες σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40-60 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να  γίνει τραγανό και το αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.
Όταν οι πατάτες είναι ψημένες τις πατάμε από την επάνω μεριά για να πάρουν ένα πλακέ σχήμα και να ανοίξουν στις μαχαιριές.


Βάζουμε πάνω από τις πατάτες το τυρί και ψήνουμε μέχρι να λιώσει, περίπου 5 λεπτά.
Τηγανίζουμε τα αυγά σε λάδι ή για ποιο υγιεινά σε νερό.
Ετοιμάζουμε την σος
Αν βράσουμε μια πατάτα ή την πάρουμε από τις ψημένες στον φούρνο που την έχουμε ξεφλουδίσει και την βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε στο μπολ τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η πατάτα και να ενωθεί με τα άλλα υλικά και θα πάρει ένα ελαφρώς πράσινο χρώμα.
Καθαρίζουμε από το φλούδι ντομάτα την στραγγίζουμε και την κόβουμε σε κυβάκια.
Για να σερβίρουμε βάζουμε την κάθε πατάτα με το λιωμένο τυρί σε πιάτο από πάνω το μπέικον, μια κουταλιά πράσινης σος, το αυγό και δύο κουταλιές κυβάκια ντομάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: