Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Πίτα με δενδρολίβανο και τυρί

Μία εύκολη συνταγή που μπορείτε να κάνετε για ένα ελαφρύ βραδινό αλλά και σαν συνοδευτικό με το γεύμα που θα προσφέρετε στους φίλους σας αλλά και στην οικογένεια σας.
Υλικά
1 πακέτο έτυμη ζύμη ψωμιού
3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο, μόνο τις βελόνες
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
¼ κουταλάκι γλυκού χοντρό αλάτι

Εκτέλεση
Βάλτε την ζύμη αν είναι κατεψυγμένη σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάλτε την σε ένα μπολ και σκεπάστε να φουσκώσει για μία ώρα.

Μοιράστε την ζύμη στα δύο και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνια σε χοντρό φύλλο.
Αφήστε να καθίσει για δέκα λεπτά για να χαλαρώσετε.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθετήστε το ράφι στο κέντρο.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ταψί που έχετε βάλει λαδόκολλα.
Με τα δάχτυλά σας πατήστε σε την να κάνετε λακκουβάκια.
Βουρτσίστε με το μισό λάδι και πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο και το μισό τυρί, το πιπέρι και το αλάτι σε όλη την επιφάνια και τις άκριες.
Ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί παρμεζάνα.



Πασπαλίζουμε με επιπλέον χοντρό αλάτι μόνο εάν σας αρέσει να το βρίσκετε στην γεύση. Κόβουμε σε 6 με 8 κομμάτια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: