Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ψητή πατάτα με μπέικον και τυρί

Μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να την έχετε προετοιμάσει για την ώρα που με την παρέα σας θα την απολαύσετε.
Μπορείτε να έχετε έτοιμα διάφορα υλικά και ο καθένας να μπορεί να προσθέτει ότι θέλει.
Εμείς θα σας δώσουμε μία εκδοχή της.

Υλικά
4 πατάτες
1 κουταλάκι γλυκού λάδι
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
8 λωρίδες μπέικον μαγειρεμένο σε κομμάτια
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση
Κατ αρχάς παίρνουμε μεγάλες πατάτες. Τις πλένουμε και τις τρίβουμε εξωτερικά με ένα σφουγγάρι για να καθαρίσουν περιττά υλικά και υλικά.

Χαράζουμε την μία πλευρά στο κέντρο κατά μήκος βαθιά αλλά όχι μέχρι κάτω. Κάνουμε 3 περίπου μαχαιριές ανάλογα με το πλάτος της πατάτας.
Αλείφουμε τις σχισμές με λίγο λάδι και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 4-5 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει στο κέντρο της.


Όταν είναι ψημένες ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο αφαιρούμε στην επάνω επιφάνια το δέρμα και με ένα κουταλάκι γλυκού αφαιρούμε λίγο από το κέντρο κάνοντας την πατάτα μας σαν βάρκα.
Αν έχουμε κολασμένους μπορούμε να τις έχουμε από πρίν έτοιμες και τελευταία να τις βάλουμε για 15 λεπτά πάλι στον φούρνο.


Για την γέμιση μπορούμε να έχουμε ψημένο και ψιλοκομμένο μπέικον σε ένα μπολ.
Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το τσένταρ και βράζουμε μέχρι το τυρί να λιώσει και να ενωθεί με την κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη κρατώντας το ζεστό.
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε άνηθο για πασπάλισμα από πάνω.

Μπορούμε ακόμα να έχουμε έτοιμα.
Μανιτάρια σοταρισμένα και σβησμένα με λίγο ξύδι (2 κουταλιές σούπας).
Κρεμμύδι σοταρισμένο με 1 κουταλιά λάδι.
Ψιλοκομμένο λουκάνικο ψημένο σε τηγανάκι.
Κέτσαπ και μαγιονέζα.

Εμείς διαλέξαμε να βάλουμε το μπέικον, το τυρί κρέμα και από πάνω λίγο σχοινόπρασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: