Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Γεμιστές πιπερίτσες μεζεδάκι για μπύρα του Volta Koyzina

Υλικά
6 μακριές πιπεριές
250 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές σούπας κόλιανδρο σκόνη
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι γλυκού κρεμμύδι τριμμένο
1 Πρέζα καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πιπεριές
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού τριμμένα

Εκτέλεση
Κόψτε μόνο την άκρη από τις πιπεριές αφήνοντας την κορυφή και το τέλος της ανέπαφα, πρέπει να μείνουν για να κρατήσουν τη γέμιση.
Στη συνέχεια με ένα κουτάλι αφαιρέστε τους σπόρους.


Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το κόλιανδρο, το αλάτι, το πιπέρι, την σκόνη σκόρδου, το κρεμμύδι, και την προαιρετική καπνιστή πάπρικα.
Ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα συστατικά και γεμίστε τις 12 μισές πιπεριές.
Βάλτε τις σε ένα ταψί που έχετε βάλει λαδόκολλα .
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε αμέσως με κρύα μπύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: