Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Μανιτάρια με σκόρδο και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κιλό μανιτάρια
1 κουταλιά σούπας ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τα υγρά τους, περίπου 10-15 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύουμε περίπου ένα λεπτό.
Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
Μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί ο ζωμός στο μισό και προσθέστε το γιαούρτι.
Ανακατέψτε και αφήστε να πήξει η σάλτσα.
Δοκιμάστε το αλάτι και το πιπέρι και συμπληρώστε.

Σερβίρετε σαν συνοδευτικό με ψητά ή σαν σάλτσα για ζυμαρικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: