Υλικά
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κιλό μανιτάρια
1 κουταλιά σούπας ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά,
προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να
απελευθερώσουν τα υγρά τους, περίπου 10-15 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύουμε περίπου ένα λεπτό.
Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
Μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί ο ζωμός στο μισό και προσθέστε
το γιαούρτι.
Ανακατέψτε και αφήστε να πήξει η σάλτσα.
Δοκιμάστε το αλάτι και το πιπέρι και συμπληρώστε.
Σερβίρετε σαν συνοδευτικό με ψητά ή σαν σάλτσα για ζυμαρικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου