Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ομελέτα του Volta Koyzina (Φώτο)

Μια ομελέτα ένα γεύμα. Όταν θέλουμε μία γρήγορη ομελέτα με γεύση και άποψη ετοιμάζουμε την αγαπημένη μας.

Υλικά
4 αυγά
½ φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
1 λουκάνικο
4 φέτες τυρί για τοστ
Αλάτι και πιπέρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε το λουκάνικο σε ψιλές φέτες 


και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι να πάρουν χρώμα (όχι πολύ ψημένο) και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε στην άκρη.



Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα καλά. 






Αλατίζουμε τα αυγά και αφήνουμε να σταθούν μέχρι να ψηθεί το λουκάνικο.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε μία ποσότητα από το αυγό να καλύψει με ένα ψιλό στρώμα αυγού το τηγάνι μας.


Αφήνουμε να ψηθεί μερικώς το αυγό και μοιράζουμε λουκάνικα και τυρί στην επιφάνια.


Με την σπάτουλά μας γυρνάμε την μία πλευρά σε ρολό μέχρι σχεδόν στο τέλος του τηγανιού.


Τραβάμε την ομελέτα προς την τυλιγμένη πλευρά στο τηγάνι και ρίχνουμε πάλι αυγό στην άλλη πλευρά.


Μοιράζουμε πάλι λουκάνικα και τυρί και τυλίγουμε πάλι μέχρι την άκρη του τηγανιού.



Κλείνουμε στο τέλος την ομελέτα μας και την βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: