Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Κρέμα λεμονιού (βούτυρο λεμονιού)

Η κρέμα λεμονιού χρονολογείται από τα τέλη 19 ου αιώνα στην Αγγλία, όπου κάθε σπιτικό έφτιαχνε και συνήθως σερβιρόταν με ψωμί ή βουτήματα κατά τη διάρκεια του απογευματινού τσαγιού ως εναλλακτική λύση αντί για μαρμελάδα.
Κρέμα λεμονιού με θαυμάσια έντονη γεύση λεμονιού συχνά χρησιμοποιείται ως γέμιση για κέικ, γλυκά ή τάρτες, και διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πίτες, όπως η μαρέγκα λεμονιού!
Υλικά
3 λεμόνια
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
¼ κιλού ανάλατο βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
4 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
⅛ κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Από τα 3 λεμόνια παίρνουμε το ξύσμα. (Προσπαθήστε να αποφύγετε φτάσετε να ξύσετε την πικρή λευκή ψίχα καθώς παίρνετε το ξύσμα).
Στο μπλέντερ βάζουμε το ξύσμα μαζί με τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι το ξύσμα είναι πολύ ψιλοκομμένο και να ενσωματωθεί πλήρως με την ζάχαρη.
Στο μπολ ενός μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το μίγμα ζάχαρης και λεμονιού και τα χτυπάμε για να ανακατευτούν καλά.
Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά περιμένοντας  να αναμιχθεί καλά πριν βάλετε το επόμενο.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μείγμα λεμονιού και σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει.
Αφαιρέστε την πηγμένη κρέμα από τη φωτιά και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Καλύψτε το μπολ με ένα μεγάλο κομμάτι πλαστική μεμβράνη, πιέζοντας το πλαστικό να αγγίξει την επιφάνια της κρέμας για να αποτρέψει να γίνει πέτσα στην επιφάνια καθώς θα κρυώνει.

Το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα για να πυκνώσει περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: