Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Κοφτό μακαρονάκι με κιμά

Την συνταγή αυτή την ετοίμαζαν σε παιδικό σταθμό και την λάτρεψαν τα παιδιά.
Υλικά
1 κιλό κοφτό μακαρονάκι
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο ή ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένη μυζήθρα

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά να καβουρδιστεί καλά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να σοταριστεί και αυτός.
Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και 1 φλιτζάνι νερό την ζάχαρη, το αλάτι και λίγο πιπέρι. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε και το λάδι, και βράζουμε για 20 λεπτά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και σε δυνατή φωτιά φέρνουμε σε βρασμό. Ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε να μην κολλήσει.

Όταν τα μακαρόνια είναι βρασμένα αλ τέντε τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αμέσως ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά να πάρουν όλα τα μακαρόνια τον κιμά και την σάλτσα. Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: