Την συνταγή αυτή την ετοίμαζαν σε παιδικό σταθμό και την λάτρεψαν
τα παιδιά.
Υλικά
1 κιλό κοφτό μακαρονάκι
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο ή ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένη μυζήθρα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά να καβουρδιστεί καλά. Ρίχνουμε
το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να σοταριστεί και αυτός.
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και σε δυνατή φωτιά
φέρνουμε σε βρασμό. Ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε να μην κολλήσει.
Όταν τα μακαρόνια είναι βρασμένα αλ τέντε τα σουρώνουμε και
τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αμέσως ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά
να πάρουν όλα τα μακαρόνια τον κιμά και την σάλτσα. Σερβίρουμε με τριμμένη
μυζήθρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου