Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Λικέρ πορτοκάλι

Υλικά
10 μεγάλα πορτοκάλια (ακέρωτα και βιολογικά)
700 ml ρακί
1/2 ξυλάκι κανέλας
600 γραμ. ζάχαρη
1 αποστειρωμένο μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε με προσοχή μόνο το εξωτερικό μέρος της φλούδας (μόνο το κίτρινο δηλαδή). Η φλούδα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτή γίνεται. Εάν αφήσουμε το άσπρο μέρος θα πικρίσει το λικέρ!
Βάζουμε τις φλούδες σε μπολ. Τις πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τις ζουλάμε με τα χέρια, να μαραθούν ελαφρώς. Τις βάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε μέσα το ρακί.
Ρίχνουμε και την κανέλα.
Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για άλλη 1-2 εβδομάδα.

Σουρώνουμε το λικέρ σε τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το σερβίρουμε παγωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: