Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Μανιτάρια σουβλάκι με σκόρδο και βαλσάμικο

Τα μανιτάρια σουβλάκι είναι ίσος από τα ποιο εύκολα στο ψήσιμο στα κάρβουνα απλώς πρέπει να τα μαρινάρουμε σε ένα απλό και νόστιμο μείγμα με βαλσάμικο και σκόρδο.
Την επόμενη φορά που θα ψάχνετε για νόστιμα ορεκτικά ή ακόμη και ένα ελαφρύ κύριο πιάτο να θυμάστε αυτά τα μανιτάρια σουβλάκι.

Υλικά
2 κιλά μανιτάρια Ασπρομανίταρα ολόκληρα ή κομμένα κάθετα στην μέση αν είναι μεγάλα.
2 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα πλατύ μπόλ ανακατέψτε όλα τα υλικά. Βάλτε τα μανιτάρια στο μπολ και αφήστε τα για 30 λεπτά.

Περάστε τα μανιτάρια σε ξυλάκια για σουβλάκια και ψήστε τα στο γκριλ ή στα κάρβουνα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά.

Σερβίρετε τα για ένα ωραιότατο ορεκτικό και πασπαλίστε τα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: