Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Κεκάκια με λιωμένη σοκολάτα

Αυτά τα κεκάκια είναι καλύτερα να φαγωθούν μόλις βγουν από τον φούρνο (έτσι και αλλιώς δεν νομίζω ότι θα μπορείτε να αντισταθείτε περισσότερο).
Το καλό είναι ότι μπορούν να ετοιμαστούν από πρίν να κρατηθούν στο ψυγείο και να ψηθούν λίγο πρίν τα απολαύσετε.
Μπορείτε ακόμα να τα απολαύσετε με σαντιγί, με μία μπάλα παγωτού ή ακόμα και με κάποιο σιρόπι.
Τα υλικά είναι για τρία κεκάκια. Για περισσότερα διπλασιάστε τις αναλογίες.

Υλικά
120 γραμ. γλυκόπικρη σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
3 κρόκοι αυγών
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση
βουτυρώνουμε 3 φορμάκια με το βούτυρο.
Λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε στη σοκολάτα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ σε σφικτή μαρέγκα.
Διπλώστε την στο μείγμα τις σοκολάτας.
Χύστε το μείγμα στα τρία φορμάκια, όχι περισσότερο από τα 2/3 τους γεμάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200C για 7-10 λεπτά.
Το εξωτερικό θα ψηθεί και, ενδεχομένως, να κάνει σκασίματα αλλά το εσωτερικό θα είναι ακόμα υγρό.
Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια μπορείτε να τα γευτείτε από τα μπολάκια ή με ένα μαχαίρι να τα ξεκολλήσετε γύρω στις άκρες και να τα βγάλετε σε πιάτα.

Μπορείτε να τα συνοδέψετε με σαντιγί, παγωτό ή κάποιο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: