Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ψητό κοτόπουλο με μπύρα και μυρωδικά στον φούρνο

Υλικά
1 κοτόπουλο
2 κουταλάκια γλυκού Πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή
¼ κουταλάκι γλυκού Αλάτι
¼ κουταλάκι γλυκού Πιπέρι καγιέν καυτερό
1 κουταλάκι γλυκού Μουστάρδα
2 κουταλάκια γλυκού Βούτυρο
½ κουταλάκι γλυκού Θυμάρι
1 λεμόνι χυμός
1 κουτί μπύρα


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την Πάπρικα, την πάπρικα καπνιστή, το Αλάτι, το καυτερό Πιπέρι καγιέν, την Μουστάρδα, το λεμόνι, το Βούτυρο και το Θυμάρι, μέχρι να ενοποιηθούν.
Στεγνώστε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και τρίψτε το όλο το μείγμα μπαχαρικών. Μέσα και έξω αλλά και όσο γίνετε κάτω από την πέτσα.
Ρίχνουμε τη μισή μπύρα σε ένα ταψί που θα μαζέψει και το ζουμί από το ψήσιμο.  Βάλτε το κοτόπουλο να καθίσει πάνω στο κουτί μπύρας (στο άνοιγμά του) έτσι ώστε τα πόδια να κρέμονται προς τα κάτω. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε όρθια θέση μέσα στο ταψί.


Ψήστε στους 200 βαθμούς περίπου για 60 λεπτά κλαημένο από αλουμινόχαρτο και 20 λεπτά ξεσκέπαστο να πάρει χρώμα..
Το κοτόπουλο πρέπει να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 λεπτά μετά το ψήσιμο στο ταψί.
Αν θέλετε μπορείτε να γεμίσετε συγχρόνως το ταψί με πατάτες ώστε να έχετε ένα υπέροχο σύνολο.

Ανά μερίδα: 467 θερμίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια: