Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Πατάτες στον φούρνο με μπέικον του Volta Koyzina

Η συνταγή αυτή είναι μια γρήγορη εκδοχή για πρόχειρο γευστικό φαγητό όταν έρχεται ξαφνικά παρέα στο σπίτι και θέλεις συγχρόνως να είσαι μαζί τους.
Την συνοδεύσαμε με κρύα μπύρα και καλή παρέα.
Υλικά
15 φέτες μπέικον
2 κιλά πατάτες
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
120 γραμ. τυρί τσένταρ σε κομματάκια
120 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι
2 κρεμμυδάκια σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι ο χυμός του

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι, το πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.
Ανακατέψτε καλά.
Αδειάστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Βάλτε το μπέικο από πάνω στις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Μοιράζουμε τα τυριά και βάζουμε στον φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να λιώσουν.
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την μουστάρδα και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Για ατομικές μερίδες μοιράστε τις σε μικρά πιάτα, πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και από μια κουταλιά μείγμα γιαουρτιού στην κορυφή.

Αν θέλετε για πιατέλα βάλτε τις πατάτες σε πιατέλα πασπαλίστε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και βάλτε κατά διαστήματα κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: