Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Μεθυσμένη μακαρονάδα

Μια διαφορετική συνταγή για κρασάτα σπαγγέτι με ρίγανη.

Υλικά
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 φιάλη (750 ml.) ξυρό κόκκινο κρασί
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλάκια γλυκού ψιλοκομμένη ρίγανη
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό


Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το αλάτι, και το πιπέρι σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο περίπου 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί (προσοχή το κρασί μπορεί να πιτσιλίσει) και αφήνουμε να πάρει μια βράσει.
Εν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει αφού έχουμε βάλει αλάτι. Προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Μεταφέρετε τα μακαρόνια με τρυπητή κουτάλα στην κατσαρόλα με κόκκινο κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα με λαβίδα, έως ότου τα μακαρόνια γίνουν αλ τέντε, 4-5 λεπτά.

Μεταφέρετε τα μακαρόνια σε μια πιατέλα και από πάνω ρίξτε την υπόλοιπη ρίγανη και τον μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: