Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Τηγανίτες μπανάνας με ζάχαρη, ρούμι και κανέλα

Υλικά
3 ώριμες μπανάνες Αποφλοιωμένες
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για κάθε χρήση
2 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 μεγάλο αυγό
Αλάτι
1 κουταλιά σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 σφηνάκι  ρούμι
1/4 φλιτζάνι λάδι


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με το αλεύρι, το ρούμι, την μαύρη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι και το αυγό μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει κουρκούτι.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το κρυσταλλική ζάχαρη με την κανέλα.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.


Με ένα κουτάλι σούπας ρίχνουμε σε παρτίδες, το κουρκούτι στο λάδι και ψήνουμε τις τηγανίτες, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να πάρουν χρώμα καφέ, περίπου 4 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε τις τηγανίτες να χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν, και στη συνέχεια ανακατέψτε τους στο μπολ με τη ζάχαρη κανέλα.

Σερβίρετε ζεστούς και ραντίστε αν θέλετε με ρούμι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: